Antalya ve çevresinde günlerdir süren şiddetli yağışlar, yaklaşık 20 gündür kapalı olan yeni Antalya-Konya kara yolunda etkisini sürdürüyor. Yolun son durumu, havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi. Özellikle Eynif ve Gembos ovaları güzergahında, yolun bazı kısımlarının hala tamamen sular altında olduğu görüldü.

SULAR 5 METREYE KADAR YÜKSELDİ
Edinilen bilgilere göre, sular altında kalan bu bölüm yaklaşık 4 kilometrelik bölünmüş yol niteliğinde. Yer yer su seviyesinin 1 ila 5 metre arasında değiştiği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde Eynif Ovası'ndaki suların çekilmesiyle yol, Başlar kavşağına kadar trafiğe açılmıştı. Ancak Konya istikametine doğru, Gembos Ovası'na yaklaşıldığında su seviyesinin hala kritik düzeyde olduğu rapor edildi.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KAPATILDI, ALTERNATİF YOL AÇILDI
Şiddetli yağışların ardından İbradı sınırları içindeki Eynif Ovası ve Derebucak ilçesindeki Gembos Ovası tamamen sular altında kalınca, Antalya-Konya hattı 13 Şubat 2026 tarihinde güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılmıştı. Bu durum üzerine trafik akışı, Akseki ve Manavgat güzergahlarına yönlendirilmişti. Karayolları ekipleri bölgede su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Suyun tamamen çekilmesinin ardından yol zemininde oluşabilecek hasarın detaylı bir şekilde inceleneceği bildirildi. Bu arada, Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından 28 kilometrelik eski yol, gece gündüz süren çalışmalarla bakım ve onarımdan geçirilerek ulaşıma açıldı.







