Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 23 yılda Antalya'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 244,6 milyar lirayı aşan yatırımlar yapıldığını açıkladı. Bölünmüş yol uzunluğunun 197 kilometreden 761 kilometreye, BSK kaplamalı yol uzunluğunun ise 123 kilometreden 1.101 kilometreye çıkarıldığını belirten Uraloğlu, Alanya Doğu Çevre Yolu'nun Hasbahçe-Mahmutlar arası 12 kilometrelik kesimi ile Demirtaş Kavşağı'nın hizmete açıldığını duyurdu.

ALANYA'YA TRAFİK RAHATLIĞI
Bakan Uraloğlu, Alanya'nın artan trafik yoğunluğuna çözüm olarak inşa edilen Alanya Doğu Çevre Yolu'nun, transit trafiği şehir merkezinden uzaklaştırdığını vurguladı. Hasbahçe-Mahmutlar arasındaki 12 kilometrelik kesimde 3 adet çift tüplü tünel, 8 köprü ve 3 farklı seviyeli kavşak bulunduğunu ifade eden Uraloğlu, bu projenin modern mühendisliğin güzel bir örneği olduğunu söyledi. Yolun ilk 4,5 kilometresi 6 şeritli, kalan 7,5 kilometresi ise 4 şeritli olarak inşa edildi.

YATIRIMLARIN KRONOLOJİSİ
Uraloğlu, 2025 yılı içinde Antalya'ya yapılan diğer önemli yatırımları da sıraladı. Ocak ayında Korkuteli-Elmalı Yolu, Nisan'da Antalya Havalimanı'nın yeni terminal binası, Temmuz'da Antalya-Alanya Otoyolu'nun temeli ve Demre Yat Limanı, Ekim'de Kepezüstü ve Sanayi kavşakları ile Elmalı geçişleri hizmete açıldı. Geçen ay ise Gazipaşa Yat Limanı'nın açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca Antalya Batı Çevre Yolu, Phaselis Tüneli, Demirkapı Tüneli gibi projelerle bölgenin ulaşım ağının güçlendirildiği kaydedildi.

GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ TÖRENİ
Açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile çok sayıda kamu kurumu, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve davetli katıldı. Bakan Uraloğlu, Antalya'ya her zaman hizmet, eser ve bereketle geldiklerini ifade ederek, yatırımların turizme ve bölge halkına büyük katkı sağladığını belirtti.








