Gaziantep'in bereketli toprakları Araban Ovası, yürek burkan bir olayla sarsıldı. Karatepe mevkisinde, üretici Cahit Doğru'ya ait, hasada bir adım kala olan tam 93 dönümlük makarnalık sert buğday tarlası, bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında tamamen kül oldu.

RÜZGAR ALEVLERİ YAYDI, MÜDAHALE ZOR OLDU
Aniden başlayan alevler, rüzgarın da etkisiyle adeta kontrolden çıktı. Yangının hızla yayılması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, mahalle sakinlerinin de büyük desteğiyle adeta zamana karşı yarıştı. Ekiplerin ve halkın fedakarca müdahalesi, yangının daha geniş bir alana yayılmasını önlerken, ne yazık ki 93 dönümlük buğday ekili alanın kurtarılmasına yetmedi.
BAŞKAN ALTUN'DAN ÇİFTÇİLERE VE SÜRÜCÜLERE ÇAĞRI
Araban ilçesi Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, yaşanan felaket sonrası çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletirken, tüm sürücü ve vatandaşlara da önemli bir çağrıda bulundu. Altun, "Araban Ovası'ndaki hasada hazır buğday ve arpa tarlalarından geçerken, lütfen çevreye yanıcı veya yakıcı maddeler atmayınız. Bu tür ihmallerin ne kadar büyük felaketlere yol açabildiğini bir kez daha gördük. Çiftçilerimizin de bir an evvel hasatlarını tamamlamaları büyük önem taşıyor" dedi.







