Söke Ovası'nda buğday hasadı hız kesmiyor: Üreticilerle sahadayız

ÇEVRE Yayınlanma : 01 Haziran 2026 15:35 Düzenleme : 01 Haziran 2026 15:35
Söke Ovası'nda buğday hasadı hız kesmiyor: Üreticilerle sahadayız
Aydın Söke Ovası'nda buğday hasadı heyecanı sürüyor. İl ve ilçe tarım müdürleri ile ziraat odası başkanı, üreticileri ziyaret ederek hasat çalışmalarını yerinde takip etti ve destek mesajları verdi.

Aydın'ın bereketli toprakları Söke Ovası'nda buğday hasadı tüm coşkusuyla devam ediyor. Yaklaşık 531 bin dekarlık alanda buğday üretiminin yapıldığı ilçede, çiftçiler yoğun bir mesai harcıyor.

Söke Ovası\

HASAT SEZONU TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

2026 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verilerine göre Aydın genelinde 10 bin 803 üretici 531 bin dekarda buğday yetiştirirken, Söke bu üretimin önemli bir kısmını, yani 2 bin 479 çiftçi ile 267 bin dekarlık alanda gerçekleştiriyor. Bereketli Söke Ovası'nın altın sarısı tarlalarında süren hasat çalışmalarını yerinde görmek ve üreticilerle bir araya gelmek üzere Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Armağan Tanrıkulu, Söke İlçe Müdürü Veysel Ali Ünal ve Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri sahaya indi.

Söke Ovası\

ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELİNDİ

Sahada çiftçilerle sohbet eden heyet, onların talep ve görüşlerini dinledi. Sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulunan yöneticiler, alın terinin berekete dönüştüğü bu kritik süreçte üreticilerin yanında olduklarını belirttiler. Ülkenin gıda arz güvenliğinde kilit rol oynayan çiftçilerin desteklenmesinin sürdürülebilirlik açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.