Avukat Zeynep Karakuş, Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre sürücülerin araçlarında pense, tornavida ve çekiç gibi el aletlerinin bulundurulmasının zorunlu olduğunu vurguladı.
TEKNİK ARIZALARA HIZLI MÜDAHALE
Karakuş, bu aletlerin yolda karşılaşılabilecek basit teknik arızalara hızlı ve pratik bir şekilde müdahale edebilmek için gerekli olduğunu ifade etti. Özellikle, bu aletlerin eksikliği durumunda sürücülerin cezai yaptırımlarla karşılaşabileceğine dikkat çekti. Türkiye’deki yönetmeliklere göre, araçlarda bulundurulması gereken ekipmanlar arasında bu temel el aletleri yer alıyor.
YAPTIRIMLAR VE CEZALAR
Bu aletlerin eksikliği, muayene esnasında da tespit edilebiliyor ve sürücüler 2026 yılı itibarıyla bin 246 TL idari para cezası ile karşılaşabiliyor. Karakuş, sürücülerin bu malzemeleri araçlarında bulundurmasının önemini bir kez daha vurgulayarak, yolda kalma durumunda hızlı bir çözüm sağlamak adına bu ekipmanların gerekliliğini belirtti.









