Ardahan'da kar tatili: Eğitime bir gün ara verildi, hamile ve engelliler idari izinli

EĞİTİM Yayınlanma : 04 Şubat 2026 00:31 Düzenleme : 04 Şubat 2026 00:31
Ardahan'da kar tatili: Eğitime bir gün ara verildi, hamile ve engelliler idari izinli
Ardahan'da yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Posof hariç tüm ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Engelli, hamile ve çocuğu olan kadın personel idari izinli sayılacak.

Ardahan Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle Posof ilçesi hariç tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün ara verme kararı aldı.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde beklenen kar yağışı ve buzlanma tehlikesi göz önüne alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitimin bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Bu karar Posof ilçesi için geçerli olmayacak.

İDARİ İZİN VE ÖĞRENCİLERE MESAJ

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personel (kurumun zorunlu tuttuğu mesailer hariç) bir gün idari izinli sayılacak. Vali Mehmet Fatih Çiçekli, öğrencilere seslenerek, tatil taleplerini dikkate aldıklarını ve olumsuz hava şartlarının yaratabileceği riskleri önlemek amacıyla okulları tatil ettiklerini belirtti. Öğrencilere bu süreyi kitap okuyarak verimli geçirmelerini tavsiye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.