Arnavutköy Belediyesi, Kosova'da bin 500 kişilik kardeşlik sofrası kurdu

GÜNDEM Yayınlanma : 22 Şubat 2026 00:11 Düzenleme : 22 Şubat 2026 00:11
Arnavutköy Belediyesi, Kosova'da bin 500 kişilik kardeşlik sofrası kurdu
Arnavutköy Belediyesi ve Eyüp Sultan Vakfı, Kosova'da Ramazan ayı dolayısıyla bin 500 kişilik kardeşlik sofrası kurarak önemli bir etkinlik gerçekleştirdi.
Arnavutköy Belediyesi, Kosova'da bin 500 kişilik kardeşlik sofrası kurdu

Arnavutköy Belediyesi ve Eyüp Sultan Vakfı, Kosova'nın başkenti Priştine'de Ramazan ayı dolayısıyla bin 500 kişilik 'Kardeşlik Sofrası' etkinliğinin ilk gününü yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

BALKANLAR'DA İFTAR PROGRAMI

Arnavutköy Belediyesi ile Eyüpsultan Vakfı iş birliğinde düzenlenen etkinlik, Balkanlar'da Ramazan ayı kapsamında önemli bir iftar programı olarak öne çıkıyor. Kosova'nın başkenti Priştine'de kurulan bu büyük sofra, yalnızca vatandaşların değil, aynı zamanda kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilerin de ilgisini çekti. İftara Arnavutköy'den İl Başkan Yardımcısı Yusuf Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Salim Gökhan Gürek ve Eyüp Sultan Vakfı Başkanı İskender Yeniova'nın yanı sıra birçok iş insanı katıldı.

GÜÇLÜ BAĞLAR VURGULANDI

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, Balkanlar'ın gönül coğrafyamızdaki yerine dikkat çekerek, "Bu akşam burada sadece bir iftar sofrasında değil; aynı tarihin, aynı inancın ve aynı medeniyetin gölgesinde bir araya geldik. Bu sofra sadece bir iftar değildir; Türkiye ile Kosova arasında kurulan güçlü bir gönül köprüsüdür" dedi. Ramazan'ın paylaşma ve dayanışma ruhunu ön plana çıkaran Başkan Candaroğlu, Arnavutköy'ün her zaman Balkanlar'daki kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı. Arnavutköy Belediyesi, geçtiğimiz yıl da Balkanlar'da benzer iftar programları düzenlemişti ve bu yıl da bu kararlılığı sürdürerek her yıl kardeşlik sofraları kurmaya devam ediyor. Ramazan’ın bereketini sınırların ötesine taşımak için bu etkinlikler aralıksız devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.