Kayseri’de son dönemde hayvancılık sektörünü endişelendiren şap hastalığı, alınan hızlı tedbirler ve yoğun aşılama çalışmalarıyla kontrol altına alındı. İl genelinde yürütülen mücadele sayesinde hastalık, diğer illere kıyasla çok daha hafif seyretti.
Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, sürecin başarıyla yönetilmesinde KTB, üreticiler ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordineli çalışmasının büyük rol oynadığını vurguladı.
Aşılama Oranı Yüzde 70’e Ulaştı
Başkan Bağlamış, kentte aşılama oranının bugün itibarıyla %70 seviyesine ulaştığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen %85 hedefine ay sonuna kadar ulaşılması halinde, hayvan pazarlarının yeniden açılması planlanıyor.
Üreticilere Uyarı: "Yanlış Bilgilere İtibar Etmeyin"
Bağlamış, üreticileri aşı karşıtı yanlış bilgilere karşı uyararak, şunları söyledi:
“'Aşı yaparsanız hayvanlarınız şap olur' gibi söylemler tamamen yanlıştır. Bu tür asılsız iddialar hem süreci aksatmakta hem de hayvan sağlığını riske atmaktadır. Aşılama, şap hastalığına karşı korunmanın en güvenli yoludur. Lütfen hayvanlarınızı aşılatmaktan çekinmeyin.”
Kayseri’de yürütülen bu koordineli mücadele ve yüksek aşılama başarısı, şehrin hayvancılık sektöründe yeniden toparlanma sürecine girdiğinin en önemli göstergesi oldu.







