Atakum'da 2. Geleneksel Fındık Festivali coşkuyla kutlandı

GÜNDEM Yayınlanma : 09 Eylül 2025 17:17 Düzenleme : 09 Eylül 2025 17:17
Atakum'da 2. Geleneksel Fındık Festivali coşkuyla kutlandı
Atakum Belediyesi'nin düzenlediği 2. Geleneksel Fındık Festivali, Özören Mahalle Meydanı'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi ve çeşitli etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu.
Atakum'da 2. Geleneksel Fındık Festivali coşkuyla kutlandı

Atakum Belediyesi Geleneksel 2. Fındık Festivali, Özören Mahalle Meydanı'nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 'Birlikte üretiyoruz, birlikte yönetiyoruz' sloganıyla düzenlenen festivalde, konserlerden halk oyunlarına, aşıklar atışmasından kadın emeği pazarına ve çocuk atölyelerine kadar çeşitli etkinlikler yer aldı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen yerel sanatçılar, festivale renk kattı.

YOĞUN KATILIM VE COŞKU

Konser alanını dolduran vatandaşlar, sanatçıların seslendirdiği türkülere eşlik etti. Kemençe gösterileri ve halk oyunları, yöresel bir atmosfer oluşturdu. Otçu yürüyüşü ise renkli görüntüler sağladı. Halaylar çekildi, türküler söylendi ve festival coşkusu doyasıya yaşandı. Aşıklar atışması ise programın en ilgi çeken bölümlerinden biriydi. Aşıkların söz düellosu, Özören'de müzik şöleni yaşattı.

KADIN EL EMEĞİ VE ÇOCUK ATÖLYELERİ

Festivalde, kadın el emeğinin sergilendiği stantlar büyük ilgi gördü. Mefruşattan süs eşyasına kadar birçok ürün, vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Stantlarda yoğun alışveriş yapıldı. 7'den 70'e herkesin katıldığı festivalde, çocuklara özel olarak hazırlanan atölyeler ve oyun parkuru da miniklerin gün boyu eğlenmesini sağladı. Atakum Belediye Başkan Vekili Halil Taşkın, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız ve Özel Kalem Müdürü Gökhan Çakır festivali ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti. Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, festivalin ikincisini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Cengaver Tosun 10 Eylül 2025 21:22

    Anca vur patlasın çal oynasın işçilerin parayı çarçur edeceğinize işçilerin maaşını ödeyin diyeceğim ama kime