Avustralya Başbakanı Albanese: Türkiye'nin cop31'e ev sahipliği veto edilmeyecek

GÜNDEM Yayınlanma : 19 Kasım 2025 16:37 Düzenleme : 19 Kasım 2025 16:37
Avustralya Başbakanı Albanese: Türkiye'nin cop31'e ev sahipliği veto edilmeyecek
Avustralya Başbakanı Albanese, Türkiye’nin COP31’e ev sahipliği yapması durumunda bu kararı veto etmeyeceklerini açıkladı ve Pasifik bölgesinin çıkarlarını önceliklendireceklerini vurguladı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Türkiye'nin gelecek yıl düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı’na (COP31) ev sahipliği rekabetine dair önemli açıklamalarda bulundu.

VETO DÜŞÜNCESİ YOK

Albanese, Türkiye'nin ev sahipliği için seçilmesi durumunda bu kararı veto etmeyi düşünmeyeceklerini belirtti. Avustralya'nın Perth şehrinde yaptığı açıklamada, Pasifik bölgesinin çıkarlarının ön planda olduğunu vurguladı. Ayrıca, COP31’in nerede yapılacağı konusunda devam eden rekabete dikkat çekerek, Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkelerle de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

ALMANYA'YA GİTMESİ İYİ OLMAZ

Albanese, ev sahipliğinin Almanya’ya verilmesinin, küresel iklim değişikliği ile mücadele açısından olumsuz bir sonuç doğuracağını dile getirdi. Eğer bir anlaşmaya varılmazsa, etkinliğin Almanya’nın Bonn şehrinde yapılacağına dikkat çekerek, bunun uluslararası alanda iyi bir sinyal vermeyeceği konusunda endişelerini dile getirdi. Albanese’in açıklamalarının ardından, Avustralya Hükümet Sözcüsü Türkiye’nin ev sahipliğinin henüz netleşmediğini ve rekabetin devam ettiğini belirtti. Sözcü, Türkiye ile Pasifik bölgesinin çıkarları doğrultusunda görüşmelerin süreceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.