Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) tarafından düzenlenen "Görsel Direniş: Filistin için Sanat" adlı uluslararası karma sergi, sanatseverlerle buluştu.

103 KATILIMCIDAN 120 ESER
AYBÜ Etlik Milli İrade Yerleşkesi Menekşe Salonu’nda gerçekleştirilen sergide, akademisyenler, öğrenciler ve bağımsız sanatçılardan oluşan toplam 103 katılımcının 120 eseri sergilendi. Bu eserler, Filistin meselesini hafıza, tanıklık ve etik sorumluluk perspektifinden ele alarak, sanatın toplumsal gerçeklik üzerindeki etkisini vurguladı.

GÖRSEL ANLATIMLARIN ÖNEMİ
Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Şahin, görsel üretimlerin izleyiciyi düşünmeye ve sorgulamaya teşvik ettiğini belirtti. Şahin, serginin Filistin'e dair hafızayı canlı tutmayı ve vicdanlara seslenmeyi hedeflediğini ifade etti. Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Meral ise, akademik üretim ile bağımsız sanat pratiklerinin bir araya geldiği bu serginin ortak bir duyarlılık oluşturduğunu dile getirdi. Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Toktaş, üniversitelerin yalnızca bilgi üreten değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk üstlenen kurumlar olduğunu vurgulayarak, "Susmayacağız, sinmeyeceğiz ve unutmayacağız" ifadelerini kullandı. "Görsel Direniş: Filistin için Sanat" sergisi, 28 Aralık 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.







