Aydın'da DEAŞ'a yönelik operasyonda 4 kişi tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 02 Ocak 2026 17:57 Düzenleme : 02 Ocak 2026 17:57
Aydın'da DEAŞ'a yönelik operasyonda 4 kişi tutuklandı
Aydın'da DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden 4'ü tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

Aydın merkezli olarak gerçekleştirilen DEAŞ operasyonunda, 15 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYON DETAYLARI

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerini tespit etmek amacıyla 2025 yılı Aralık ayında Van, Denizli, Aydın'ın Efeler, Nazilli, Didim, Germencik ve İncirliova ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucunda toplam 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Gözaltına alınan şüphelilerin üzerlerinde, araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman, bir adet ruhsatsız av tüfeği ve toplatma kararı bulunan yasaklı kitaplar ele geçirildi. Yabancı uyruklu şüpheliler E.E.S. ve H.A., Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı ve deport işlemleri için Aydın İl Göç Müdürlüğü'ne teslim edildi. Diğer 8 şüpheli adli kontrol tedbirleriyle serbest kalırken, D.İ., K.E., H.B. ve E.S. isimli 4 kişi ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.