Bafra'da eğitim ve iş dünyası el ele verdi: Öğrenciler dijital dönüşümün kahramanı olacak!

EĞİTİM Yayınlanma : 02 Aralık 2025 14:30 Düzenleme : 02 Aralık 2025 14:30
Bafra'da eğitim ve iş dünyası el ele verdi: Öğrenciler dijital dönüşümün kahramanı olacak!
Bafra MTAL ve Bafra GİAD, öğrencilere dijital beceri kazandırırken yerel işletmelerin dijital dönüşümünü destekleyecek 'Bafra Dijital Projesi' için iş birliği protokolü imzaladı. Proje, 2 yıl sürecek ve sürdürülebilir bir model hedefliyor.
Bafra'da eğitim ve iş dünyası el ele verdi: Öğrenciler dijital dönüşümün kahramanı olacak!

Samsun'un Bafra ilçesinde, Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Bafra MTAL) ile Bafra Genç İş İnsanları Derneği (Bafra GİAD) arasında örnek bir iş birliği hayata geçirildi. 'Bafra Dijital Projesi İş Birliği Protokolü', okulun konferans salonunda imzalanarak, öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeyi ve yerel işletmelerin dijital dönüşümünü desteklemeyi amaçlayan bir süreci başlattı.

ÖĞRENCİLER GERÇEK İŞ DENEYİMİ KAZANACAK

Proje kapsamında, öğrenciler web geliştirme, sosyal medya yönetimi, dijital reklamcılık ve marka tescili gibi alanlarda eğitim alacak. Edindikleri bu bilgi ve becerileri, yerel işletmelere sunarak gerçek iş deneyimi kazanma fırsatı bulacaklar. Proje, Bafra MTAL Döner Sermaye İşletmesi üzerinden yürütülerek, sürdürülebilir bir üretim ve gelir modeli oluşturmayı hedefliyor.

PROJENİN HEDEFLERİ VE İŞLEYİŞİ

Protokol, genç istihdamının artırılmasını, dezavantajlı öğrencilerin projeye dahil edilmesini ve engelli ile kadın girişimcilere ücretsiz dijital dönüşüm desteği sağlanmasını amaçlıyor. İşletmeler, başvurularını bafradijital.com.tr üzerinden yapabilecek; kabul edilen firmalarla hizmet sözleşmesi imzalanarak süreç resmen başlatılacak. Projenin 2 yıl sürmesi planlanıyor ve gerekli görüldüğünde protokolün uzatılabileceği belirtiliyor.

YETKİLİLERDEN COŞKULU AÇIKLAMALAR

Okul Müdürü Hakkı Kubilay, mesleki ve teknik eğitimin ülkenin üretim gücünü yükselten stratejik bir alan olduğunu vurgulayarak, bu projenin bu anlayışın somut bir yansıması olduğunu ifade etti. Bafra GİAD Başkanı Muharrem Uyar ise, dernek olarak gençlerin gelişimine yardımcı olmak için sürekli kendini yenileyen bir yapıda olduklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, mesleki eğitimdeki atılımlara dikkat çekerek, gençleri geleceğe hazırlamak için birlikte çalışmanın önemini dile getirdi. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan Aydın da, projenin Bafra'nın geleceği için bir yatırım olduğunu ve öğrencilerin hem kendilerine hem ilçeye değer katacağını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.