18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Samsun'un Bafra ilçesinde bir anma töreni gerçekleştirildi. Şehitler, düzenlenen etkinlikte dualarla anıldı.

ANMA TÖRENİ SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI
Bafra Asri Mezarlığı Garnizon Şehitliği'nde yapılan program, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Garnizon vekili Piyade Yüzbaşı Mustafa Erden, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin vatanları için gösterdikleri fedakârlığın önemine dikkat çekti. Erden, Çanakkale Savaşları'nın Türk milletinin azim ve cesaretini tüm dünyaya gösterdiğini belirterek, "Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, aziz milletimizin en zor şartlar altında neleri başarabileceğinin en güzel örneklerinden biridir," dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ ŞEHİT MEZARLARINI ZİYARET ETTİ
Programda, Garnizon Şehitliği Büstü’ne çelenk sunuldu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftü Vekili İhsan Barut dua etti. Törene katılan protokol üyeleri ve şehit aileleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Anma etkinliğine Kaymakam Dr. Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy ve ilçe protokolü ile şehit dernekleri ve şehit yakınları katıldı. Ayrıca, anma programı çerçevesinde Altınkaya Anadolu Lisesi'nde de bir etkinlik düzenlendi.







