Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin spor tesisleri alanında büyük bir dönüşüm yaşadığını ve bu kapsamda hayata geçirilen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesiyle yaklaşık 12 milyon kişiye yüzme öğretildiğini duyurdu.

SPOR TESİSLERİNDE YÜZDE BİNLİK ARTIŞ
Bakan Bak, Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde sınırlı sayıda olan spor tesislerinin sayısının katlanarak arttığını ve her mahalleye, köye, ilçeye yayıldığını belirtti. Türkiye genelinde tamamlanmış 780 yarı olimpik ve olimpik yüzme havuzu bulunduğunu, ayrıca 100 havuzun da inşaatının devam ettiğini ifade etti. 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesiyle bugüne dek yaklaşık 12 milyon kişiye, çocuğa ve gence yüzme becerisi kazandırıldığını vurgulayan Bakan Bak, "Hepimiz derelerde öğrendik ama esas havuzda öğrenmek çok daha başka. Havuzda hocalar eşliğinde stilini öğreniyorsunuz. Biz su ile kavga ediyorduk." dedi. Akçaabat yüzme havuzunun açıldığı günden bu yana 9 bin 800 kişinin faydalandığını da ekledi. Bir çocuğun yüzme bilmediği için hayatını kaybetmesinin telafi edilemez bir durum olduğunu belirten Bakan Bak, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla spor tesislerinin yaygınlaştırıldığını ve sporun dijital bağımlılık, uyuşturucu, içki ve kumar gibi bağımlılıklarla mücadelede önleyici bir rol üstlendiğini sözlerine ekledi.

TRABZONSPOR VE SPORUN ÖNEMİ
Trabzon'un köklü bir spor şehri olduğunu belirten Bakan Bak, kentin sporla olan bağının Cumhuriyet'in ilk yıllarından daha öncesine dayandığını söyledi. Trabzonspor gibi bir dünya markasına sahip olmanın gurur verici olduğunu ifade eden Bak, kulübün Anadolu efsanesini oluşturduğunu ve lige getirdiği renk, yetiştirdiği sporcular ve teknik adamların farklı bir özelliğe sahip olduğunu belirtti. Bakan Bak, toplumun obezite tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, hareket etmeyen toplumların sağlık sorunları yaşayacağına dikkat çekti ve herkesi spor yapmaya davet etti. Spora yapılan her bir liralık yatırımın, 5 lira olarak geri döndüğünü de sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİ YURTLARINDA KAPASİTE ARTIŞI
Öğrenci yurtlarında 1 milyon yatak kapasitesine ulaşıldığını belirten Bakan Bak, bu yıl üniversiteye başvuran öğrencilerin %99.6'sının yerleştirildiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla hiçbir öğrencinin dışarıda kalmayacağının ve her çocuğa eğitimde barınma hakkının sağlanacağının altını çizen Bak, öğrencilere sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin ücretsiz olarak sunulduğunu, sadece ayda bin TL sembolik bir ücret alındığını belirtti. Bu uygulamanın dünyada eşi benzeri olmadığını vurgulayan Bakan Bak, gençlerin devletin kanatları altında tutulması ve diğer akımlardan uzak tutulması amacıyla bu talimatın verildiğini ifade etti. Bakan Bak, Türkiye Yüzyılı'nın gençliğin yüzyılı olacağını vurgulayarak, şampiyon Trabzonspor'u da tebrik etti. Konuşmaların ardından Bakan Bak'a Sebat Gençlik Spor'un forması hediye edildi ve kurdele kesimiyle havuzun açılışı yapıldı. Törene Trabzon Valisi Tahir Şahin, AK Parti Trabzon milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe belediye başkanları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.







