Bakan Bayraktar: Maden ruhsatlarını iptal etmek işçi kardeşlerimize zarar verir

SİYASET Yayınlanma : 29 Nisan 2026 19:25 Düzenleme : 29 Nisan 2026 19:25
Bakan Bayraktar: Maden ruhsatlarını iptal etmek işçi kardeşlerimize zarar verir
Bakan Bayraktar, maden ruhsatlarının iptal edilmesinin işçilere zarar vereceğini ve istihdamın sona ereceğini vurguladı. Firmaların sorumlu davranması gerektiğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara'da Doruk Madencilik firması işçilerinin eylemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İSTİHDAMIN SÜREKLİLİĞİ ÖNEMLİ

Bakan Bayraktar, maden ruhsatlarının iptal edilmesinin işçi kardeşler için olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti. Maden kapandığında istihdamın sona ereceğini vurgulayan Bayraktar, 'Biz işçilerimizin mağdur olmayacağı bir süreç yürütüyoruz' dedi. Ayrıca, işçilerin maaş ve özlük hakları konusundaki eylemlerinin uzlaşmayla sonuçlanması gerektiğini ifade etti.

FİRMALAR SORUMLU DAVRANMALI

Bakan, ruhsatı alıp faaliyet gösteren firmaların sorumlu davranması gerektiğini de dile getirdi. Doruk Madencilik firmasının geçmişte yaşadığı sorunlara dikkat çeken Bayraktar, 'Firma devlete olan yükümlülüğünü yerine getirmediği takdirde ruhsat iptali gibi cezalar uygulanabilir' uyarısında bulundu. Bakan Bayraktar, işçilerin maaşlarının ödenmesi konusunda sorumluluğun işveren firmada olduğunu belirterek, 'Firma maaşları 17 gün sonra ödediyse bu onların sorumluluğundadır. Biz işçilerimizin haklarını gözeterek durumu yakından takip ediyoruz' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.