Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin kültür ve turizm alanında tarihi rekorlara imza attığını ve attıkları devrim niteliğindeki adımlarla ülkenin dünyada turizm denince akla gelen ilk ülkeler arasında yer aldığını belirtti.

TÜRKİYE TURİZMDE DÜNYA LİGİNDE
Bir dizi ziyaret için Ağrı'ya gelen Bakan Ersoy, Genişletilmiş İl Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ağrı'nın dayanışma ve yardımlaşma kültürüyle hafızalarda özel bir yeri olduğunu vurguladı. İshak Paşa Sarayı'nın ecdadın adaletini, estetiğini ve bu topraklara vurduğu mührü taşıdığını ifade eden Ersoy, bu yapının Anadolu mayasıyla yoğrulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ağrı'yı anlamayan Anadolu'yu anlayamaz' sözlerine atıfta bulunan Bakan, Ağrı'daki kardeşliği görmeyenin Türkiye'nin birliğini de kavrayamayacağını dile getirdi.

KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKILDI, YENİ STRATEJİLER BAŞARI GETİRDİ
Bakan Ersoy, AK Parti ailesi olarak teşkilatlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve vatandaşlarla sürekli bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını ve sahadaki arkadaşların fikirlerini dinlediklerini belirtti. Geçmişte bu dava için mücadele edenlerin çabalarının unutulmaması gerektiğini ve vefanın önemini vurguladı. Siyasette en zor ve en fedakar görevi üstlenen teşkilat mensuplarının emeğinin her şeyin üzerinde olduğunu ifade eden Ersoy, teşkilatın sadece binalardan ibaret olmadığını, milletin dertleriyle dertlenen, gece gündüz çalışan fedakar kardeşlerden oluştuğunu söyledi. Türkiye'nin turizm gelirinin 2002'de 13 milyar dolardan 64 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Ersoy, bunun 2018'den itibaren uygulanan yeni turizm stratejisinin başarısı olduğunu vurguladı. Altyapı sorunlarının çözüldüğünü, yollar, demir ağlar ve havalimanları ile ülkenin donatıldığını, 200'e yakın ülkede şehirlerin tanıtıldığını ve dünyanın en çok takip edilen medya kanallarında Türkiye'nin anlatıldığını belirtti. Turizmi 12 aya yayma hedefiyle sahil turizminin yanı sıra tarih, inanç, kültür, doğa, sağlık ve gastronomi alanlarında da çalışmalar yapıldığını, uzun yıllar ihmal edilen kültürel mirasın ayağa kaldırıldığını ve kazı çalışmalarında dünyada bir numara olunduğunu söyledi. Tarihe ait yurt dışına kaçırılan binlerce eserin iadesinin gerçekleştirildiğini ekledi.

TÜRKİYE YÜZYILI'NDA TURİZM ATAĞI SÜRECEK
Bakan Ersoy, 'Türkiye Yüzyılı'nda engelleri birlikte aştıklarını ve kültür ve turizm alanında daha fazla üretmeye devam edeceklerini söyledi. Ağrı'nın daha iyi tanıtılması ve daha fazla turistin gelmesi için birlikte çalışacaklarını belirten Ersoy, Ağrı'nın turizm potansiyelinin en doğru şekilde ortaya konulması, avantajlı ve dezavantajlı noktaların belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Amaçlarının Ağrı'ya daha fazla turist çekmek, turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamak, ekonomiyi güçlendirmek ve insanların yüzünü güldürmek olduğunu dile getirdi. Bir zincirin halkaları gibi kenetlendikleri sürece aşılamayacak hiçbir engel, tırmanılamayacak hiçbir zirve olmadığını vurguladı.







