Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aralık ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarılmaya başlandığını duyurdu. Toplam ödeme tutarı 7,1 milyar lira olarak açıklandı.
“HER ALANDA YANLARINDA OLMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”
Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin hayatın tüm alanlarına tam ve etkin katılımını sağlama hedefiyle çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Hizmetlerimizi insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüyoruz.”
YAŞLI VE ENGELLİ AYLIKLARINDA KAPSAYICI DESTEK
Göktaş, uygulanan sosyal yardım modellerinin her geçen gün güçlendirildiğini vurgulayarak şöyle devam etti:
“Bu doğrultuda aralık ayı için yaklaşık 4 milyar lira yaşlı aylığı ve yaklaşık 3,1 milyar lira engelli aylığı olmak üzere toplam 7,1 milyar lira tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırmaya başladık. Ödemelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”








