Bakan Göktaş duyurdu: Dijital dünyada çocuk hakları için sözleşme imzaya açıldı

GÜNDEM Yayınlanma : 24 Aralık 2025 18:28 Düzenleme : 24 Aralık 2025 18:28
Bakan Göktaş duyurdu: Dijital dünyada çocuk hakları için sözleşme imzaya açıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, dijital dünyada çocuk hakları sözleşmesinin tüm illerde vatandaşların imzasına açıldığını ve çocukların dijital güvenliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin vatandaşların imzasına açıldığını duyurdu. Göktaş, bu önemli adımın dijital ortamda çocukların güvenliğini sağlamayı ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediğini belirtti.

81 İlde Farkındalık Çalışmaları Devam Edecek

Bakan Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözleşmenin Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşların katılımına sunulduğunu vurguladı. 81 ilde sürdürülecek çalışmalarla çocukların dijital dünyadaki güvenliğinin teminat altına alınması ve bu konudaki toplumsal bilinç düzeyinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Bakanlardan Tam Destek

Göktaş, AK Parti Genel Merkezi'ndeki stantta sözleşmeyi imzalayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na teşekkürlerini iletti. Bakanların da desteğiyle projenin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.