Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dijital dünyanın çocuklar için oluşturduğu risklere karşı devletin aktif koruma rolünü vurguladı. İstanbul'da gerçekleştirilen forumda yaptığı konuşmada, çocukların hem fiziksel hem de dijital ortamlarda güvende olmasının temel öncelikleri olduğunu belirtti. Aile, okul ve devlet üçgeninde kurulacak güçlü işbirliğin, sağlıklı nesiller yetiştirmenin anahtarı olduğunu ifade etti.
DİJİTAL GÜVENLİK İÇİN YENİ STRATEJİLER
Bakanlık, çocukların dijital okuryazarlık seviyelerini artırmak amacıyla kapsamlı eğitim modülleri hazırlıyor. Bu kapsamda, aile içi iletişimi güçlendirecek seminerler ve dijital bağımlılıkla mücadele çalıştayları düzenleniyor. Göktaş, çocuk haklarına uygun ve etik değerlerle donatılmış bir dijital ekosistem oluşturma hedeflerinin altını çizdi. Danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve dijital detoks kampları gibi uygulamalarla sorunlara çözüm odaklı yaklaştıklarını kaydetti.
2025 AİLE YILI VE TOPLUMSAL DÖNÜŞÜM
2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesini, toplumsal bilinçlenme hareketinin başlangıcı olarak nitelendiren Bakan Göktaş, Aile Şurası ve Vizyon Belgesi ile başlatılan sürecin geniş kapsamlı bir seferberliğe dönüştüğünü vurguladı. Aile yapısını ve nüfus dinamiklerini korumaya yönelik politikaların hızlandırıldığını, barınmadan eğitime, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar tüm alanlarda 'aile dostu' bir sistem inşa edildiğini dile getirdi. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da yerel yönetimlerin bu sürece katkısını anlatarak, gençlere yönelik projelere verdikleri desteğin önemine değindi.








