Bakan Göktaş: Kadın girişimcilere yüz yüze e-ticaret eğitimi yaygınlaşacak

GÜNDEM Yayınlanma : 19 Kasım 2025 20:22 Düzenleme : 19 Kasım 2025 20:22
Bakan Göktaş: Kadın girişimcilere yüz yüze e-ticaret eğitimi yaygınlaşacak
Bakan Göktaş, kadın girişimcilere yönelik Hepsiburada ile iş birliği yaparak e-ticaret eğitimlerini Türkiye genelinde yaygınlaştıracaklarını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın girişimcilere yönelik önemli bir projeyi duyurdu. Göktaş, 'Hepsiburada ile girişimci kadınlara yüz yüze e-ticaret eğitimlerini Türkiye’nin dört bir yanında yaygınlaştıracağız' dedi.

KADIN GİRİŞİMCİLİKTE YENİ FIRSATLAR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Ödül Töreni, TOBB Konferans Salonu’nda düzenlendi. Burada açılış konuşmasını yapan Göktaş, kadın girişimciliğinin ülkenin geleceğine katkı sağladığını vurgulayarak, 'Kadın girişimcilerin attığı her adım, ülkenin geleceğine güçlü bir iz bırakır.' ifadelerini kullandı.

EYLEM PLANI VE DESTEKLEME

Göktaş, kadınların sosyal, ekonomik ve toplumsal hayattaki konumunu güçlendirmek adına oluşturdukları 'Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın önemli bir yol haritası sunduğunu belirtti. Ayrıca, 8 Mart’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kurulan Koordinasyon Kurulları ile bu çalışmaların yerelde daha etkili bir şekilde yürütüldüğünü hatırlattı. Bakan Göktaş, 'Hepsiburada ile girişimci kadınlara yüz yüze e-ticaret eğitimlerini Türkiye’nin dört bir yanında yaygınlaştıracağız' diyerek, kadınların dijital ekonomideki varlıklarını artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.