Adalet Bakanı Akın Gürlek, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geldiği noktayı çarpıcı ifadelerle dile getirdi. Bakan Gürlek, "Türkiye emir alan değil, emir veren, kurulu oyun düzeninde pasif bir aktör değil, kendi milli çıkarları için oyun kuran, içine kapanık halinden çıkarak dünyanın her yerinde konulara müdahale edebilen fikren ve fiziken güçlü bir konuma gelmiştir" dedi.

Milletin İradesi Sandsa Yansır
Konuşmasında Türkiye'nin yakın siyasi tarihine değinen Bakan Gürlek, geçmişte yaşanan darbe ve krizlerin milli iradeyi nasıl sabote etmeye çalıştığını anlattı. 1960 ve 1980 darbelerinin vesayet düzenini kurumsallaştırdığını ve milletin iradesini yok saydığını belirten Gürlek, her defasında milletin sandık yoluyla oyunları bozduğunu vurguladı. "Bu millet sandıkla konuşur, iradesini yeniden ortaya koyar" diyen Bakan Gürlek, 28 Şubat sürecini de vesayet zincirinin sinsi bir halkası olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1990'lı yıllarda başlattığı mücadelenin, milletin bastırılmış iradesinin ve özgüveninin yeniden şahlanışı olduğunu ifade etti.

Yeni Bir Türkiye İnşası ve Geleceğe Yönelik Hedefler
Bakan Gürlek, Türkiye'nin 2002'den bu yana yaşadığı dönüşüme dikkat çekerek, AK Parti'nin milletin öngörüsüyle iktidara geldiğini hatırlattı. FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişimi ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gibi kumpaslara milletin ferasetiyle geçit vermediğini söyledi. Türkiye'nin kaderini değiştiren en önemli faktörün vesayet sisteminin kalıntılarının temizlenmesi olduğunu belirten Gürlek, günümüz Türkiye'sinin artık küresel ölçekte stratejik akıl üreten, yön tayin eden ve denge kuran bir aktör haline geldiğini vurguladı. "Türkiye artık masada yer arayan değil, baş köşede oturan, masayı kuran ülke konumundadır" diyen Bakan Gürlek, güçlü olmanın adaleti ve sözünün dinlenmesini sağladığını ifade etti. Terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve yeni bir anayasanın zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, gençlere tarihlerini iyi öğrenmeleri ve geleceklerini bu bilinçle kurmaları çağrısında bulundu.







