Bakan Tekin'den kararlı mesaj: 'Geçmişine bağlı, gelecekten ümitli gençler yetiştireceğiz

SİYASET Yayınlanma : 07 Şubat 2026 20:01 Düzenleme : 07 Şubat 2026 20:01
Bakan Tekin'den kararlı mesaj: 'Geçmişine bağlı, gelecekten ümitli gençler yetiştireceğiz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eleştirilere rağmen geçmişine bağlı ve gelecekten umutlu gençler yetiştirme hedefinden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.
Bakan Tekin'den kararlı mesaj: 'Geçmişine bağlı, gelecekten ümitli gençler yetiştireceğiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen 'Kim Var Sanat' etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Etkinlikte öğrenciler müzik ve tiyatro gösterileri sundu, Yücel Arzen Hacıoğulları'nın koordinatörlüğündeki programda öğrenci korosu şarkılar seslendirdi. Bakan Tekin ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da etkinliği izleyenler arasındaydı.

ELEŞTİRİLERE KARŞI KARARLI DURUŞ

Bakan Tekin, konuşmasında bazı kesimlerin ülkenin milli birliği ve beraberliğinden rahatsız olduğunu vurguladı. Çocukların okulda aldığı eğitimin bu birlikteliği güçlendirmesinden rahatsızlık duyulduğunu belirterek, 'Bizi eleştiriyorlar' ifadesini kullandı. Bu eleştirilere rağmen hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini açıkça dile getirdi.

GELECEĞE DAİR UMUTLU VİZYON

Tekin, 'Geçmişine bağlı, gelecekten ümitli gençler yetiştirmek istiyoruz. Kim ne derse desin yolumuzdan dönmeyeceğiz' diyerek eğitim politikasındaki kararlılığını yineledi. Gençlere olan güvenini ve sevgisini vurgulayarak, onların ülkenin geleceği için önemine dikkat çekti. Bu sözlerle, eğitim sisteminin milli değerleri koruyarak ilerleyeceğinin sinyalini verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.