Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan baklavacılık atölyesinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

ÇOCUKLARA GÜÇLÜ DEĞERLER AŞILANACAK
Bakan Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocuklarımızın çağın ihtiyaç duyduğu pedagojik ve akademik yaklaşımlarla eğitim süreçlerimizi gözden geçirdik. Bizim işimiz, çocuklarımıza milli birliği, beraberliği ve dayanışmayı güçlendirecek bir eğitim vermek" dedi. Açılışta meslek liselerinin öneminin vurgulandığı konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

YEDİ GASTRONOMİ LİSESİ AÇILACAK
Yusuf Tekin, Türkiye'de yedi gastronomi lisesi açma kararı aldıklarını belirtti. "Yemek adabı ve kültürü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bir parçası olarak ele alındı. Çocuklarımızın bu değerlere sahip olmasını istiyoruz. İstanbul'da Sarıyer'deki lisenin eylül ayında hizmete gireceğini duyurdu.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Bakan Tekin, milli değerlere sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, "Baklava gibi değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Eğitim öğretim sürecimizin ve milli eğitim mantığımızın bir parçası olarak bu atölyeyi görüyorum" dedi. Törende İstanbul Valisi Davut Gül, meslek lisesi öğrencilerine verilen sosyal yardımlaşma kantin kartları hakkında bilgi verdi.







