Bakan Uraloğlu'ndan çarpıcı açıklama: 15 yaş altı gençler sosyal medyadan uzaklaşacak!

SİYASET Yayınlanma : 14 Mart 2026 02:02 Düzenleme : 14 Mart 2026 02:49
Bakan Uraloğlu'ndan çarpıcı açıklama: 15 yaş altı gençler sosyal medyadan uzaklaşacak!
Bakan Uraloğlu, 15 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlamak için TBMM'ye düzenleme sunduklarını duyurdu. Amaç, gençlerin derslerine odaklanmasını sağlamak ve zararlı etkilerden korumak.
Bakan Uraloğlu'ndan çarpıcı açıklama: 15 yaş altı gençler sosyal medyadan uzaklaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarında yaş sınırlamasına yönelik önemli adımlar atıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, özellikle 15 yaş altındaki çocukların ve gençlerin bu platformları kullanmasını istemediklerini belirtti.

ÇOCUKLARIN DERSLERİNE ODAKLANMASI AMAÇLANIYOR

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "15 yaş altındaki çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal medya platformlarını kullanmasını istemiyoruz. Onlar daha çok dersleriyle hemhal olsunlar" diyerek, bu yaş grubunun interneti genel olarak kullanmasının engellenmeyeceğini, ancak sosyal medya kullanımının kısıtlanacağını vurguladı. Türkiye'de güvenli internet uygulamalarının da bulunduğunu hatırlatan Uraloğlu, bu düzenlemenin çocukların gelişimine olumsuz etkilerini göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

TBMM'YE SUNULAN DÜZENLEME VE UYGULANABİLİRLİK

Uraloğlu, 15 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlamak amacıyla hazırlanan düzenlemeyi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduklarını bildirdi. Sosyal medya platformlarının bağımlılık, psikolojik sorunlar, şiddet eğilimi, aile içi çatışmalar, sosyal ilişkilerde olumsuzluklar ve zaman israfı gibi pek çok probleme yol açabildiğine dikkat çekildi. Yaptırımların uygulanabilirliği konusunda sosyal medya platformlarıyla görüşüldüğünü ve İngiltere, Amerika, Fransa, Avustralya gibi ülkelerde benzer uygulamaların bulunduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye'ye özgü değerleri de dikkate alarak bir uygulama geliştirdiklerini sözlerine ekledi.

KAMUOYU DESTEĞİ YÜZDE 80 CİVARINDA

Bakan Uraloğlu, bu konuda bir kamuoyu araştırma şirketine yaptırdıkları araştırmanın sonuçlarına da değindi. Araştırmaya göre, söz konusu düzenlemenin halk tarafından yüzde 80 civarında destek gördüğünü bildirdi. Bu yüksek destek oranının, toplumun bu konudaki hassasiyetini gösterdiği yorumu yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.