Bakan Yumaklı'dan orman yangınlarına karşı kritik uyarı

SİYASET Yayınlanma : 30 Nisan 2026 19:04 Düzenleme : 30 Nisan 2026 19:04
Bakan Yumaklı'dan orman yangınlarına karşı kritik uyarı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, orman yangınlarıyla mücadelede yeni ekipmanlarla hazır olduklarını ve kamuoyuna dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Bakan Yumaklı'dan orman yangınlarına karşı kritik uyarı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarıyla mücadeleye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, "28 uçak, 119 helikopter ve 14 insansız hava aracıyla bu mücadeleye hazırız. 25 bin olan orman yangınlarıyla mücadele edecek kahraman sayımızı 28 bine çıkardık. Bunun yanında 138 bin eğitimli ve ekipmanlı gönüllümüz de bu mücadelenin önemli bir parçası. Lütfen açık alanlarda ateş yakmayalım, ateşe sebep olacak hiçbir faaliyette bulunmayalım" dedi.

Bakan Yumaklı\

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE YENİ EKİPMANLAR

Yumaklı, Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY) Finali'nde yaptığı konuşmada, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan yeni ekipmanların önemine değindi. "Bu yıl mücadele edecek hava ve kara gücümüze önemli takviyeler yaptık. Orman teşkilatı olarak, bakanlık olarak yangınlarla mücadeleye hazırız. Azami dikkat ve hassasiyet, yangınla mücadelenin en etkili yoludur. Çünkü en iyi mücadele, yangının hiç çıkmamasıdır" şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı\

YARIŞMADA BAŞARILI MÜDÜRLÜKLER

Yarışmanın sonunda, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ekibi birinci, Adana Bölge Müdürlüğü ekibi ikinci ve Amasya Orman Bölge Müdürlüğü ekibi ise üçüncü oldu. Dereceye giren müdürlüklerin ödülleri Bakan Yumaklı tarafından verildi. Yumaklı, yarışmaya katılan ormancıları tebrik ederek, "Bu basit bir müsabaka değil. Bu aslında temelinde bir simülasyon; ormancılığın mesleki bilgi, deneyim ve tecrübenin saniyelerle, zamanla yarışmasının bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.