Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nın ev sahipliği yaptığı "Ahde Vefa İftarı ve Bayramlaşma" programına katılarak yaklaşık 4 bin davetliyle bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, etkinliğin birlik ve beraberlik mesajları vermesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Milli ve Manevi Değerlerin Önemi Vurgulandı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en üst düzeyde yaşandığı bir dönem olduğunu ifade etti. Tekin, milli ve manevi değerlere sahip çıkanlara teşekkür ederek, bu değerlere hakaret edenlerin neslinin tükeneceğine inandığını söyledi. Bakan Tekin, çocukların bu değerleri öğrenmesi ve gelecek nesillere aktarması için çaba gösterdiklerini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını Erzurumlu vatandaşlara ilettiğini belirtti ve Cumhur İttifakı'nın Erzurum sayesinde dimdik ayakta durduğunu dile getirdi.

Bakan Çiftçi Erzurum'a Veda Etti
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ise Erzurum'da yaklaşık 2,5 yıl valilik görevinde bulunduğunu hatırlatarak, bu süreçte güzel hizmetlere imza attığını söyledi. Görevi süresince Milli Eğitim Bakanı'ndan, milletvekillerinden, Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek gördüğünü belirten Çiftçi, tüm Erzurumlulara teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İçişleri Bakanlığı görevine layık görülmesinden dolayı şükranlarını sunan Çiftçi, görevini yerine getirirken Erzurumluların hayır dualarını beklediğini ifade etti. Konuşmaların ardından Bakanlar, davetlilerle bayramlaştı.







