Bakanlığı ifşa ettiği hileli gıdalara ikinci denetim: Ceza yağdı!

YEREL Yayınlanma : 25 Şubat 2026 18:15 Düzenleme : 25 Şubat 2026 18:18
Bakanlığı ifşa ettiği hileli gıdalara ikinci denetim: Ceza yağdı!
Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin ortak gerçekleştirdiği denetimlerde Bakanlığın daha önce ifşa ettiği hileli gıdalar yeniden kontrol edildi. Ekipler, hileli gıda satmaya devam işletmelere ceza kesti

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bakanlığın ifşa listesinde yer alan hileli gıdaları denetlemeye devam ediyor. Ekiplerin Melike Hatun Çarşısı’nda yaptığı denetimlerde firmalar bilgilendirilerek mevzuata aykırı gıda satan işletmeler hakkında işlem yapıldı.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği görevlileri ile birlikte Melike Hatun çarşısında (Kadınlar Pazarı) bulunan kasaplarda denetim yaptı. Ekipler, et ve tavuk ürünleri satan işletmeleri tek tek ziyaret ederek, satışa sunulan ürünlerin mevzuata uygun olup olmadığını inceledi. 

FİRMALAR BİLGİLENDİRİLDİ

Özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın http://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet adresinde tağşiş yaptığı tespit edilerek yayınlanan et ve et ürünleri firmaları ve satışa sunduğu ürünlerin kontrol edildiği denetimlerde firmalar, İşletme Onay Belgesi olmadan yapılamayacak ‘hazır kıyma çekilip reyonda bulundurulmaması’, ‘tavuk ve tavuk ürünleri parçalanmaması’, ‘sucuk imalatı yapılmaması’ gibi konularda bilgilendirildi.
Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı bulunan işletmelere gıda mevzuatı uyarınca iş ve işlemler yapıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.