Balıkesirin Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hızır 41 afet ekibi ve Kocaeli İtfaiyesi ile bölgeye acil destek sağladı. Günlük 30 bin çorba, 10 bin üç çeşit yemek ve 40 bin ekmek üretebilen mobil mutfak tırı, depremden etkilenen vatandaşlar ile sahada görev yapan ekiplere sıcak yemek ikramında bulunmak üzere konuşlandırıldı.

AFET TIRLARI HIZIR 41DEN HIZLI DESTEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Balıkesirin Sındırgı ilçesindeki depremin ardından kriz yönetim planını devreye alarak bölgeye ulaşan ilk kurumlardan biri oldu. Anında müdahale için sürekli hazır tutulan Hızır 41 Afet Mutfağı, gerekli ekipman ve personeliyle hızla deprem bölgesine sevk edildi. Mobil aşevi, depremden etkilenen vatandaşlara ve arama-kurtarma personeline sıcak yemek ulaştıracak. Tırlar, 15 dakikada kurulabilen bir sisteme sahip ve 5 gün dışarıya bağımlı olmadan çalışabiliyor. En dikkat çekici özellikleri ise seyir halindeyken bile ekmek ve yemek üretebilmeleri.

KOCAELİ İTFAİYESİ DE SINDIRGIDA GÖREVDE
Depremin ardından hızla organize olan Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi de arama-kurtarma çalışmalarına katılmak ve bölgeye tüm desteğini vermek üzere harekete geçti. Eğitimli itfaiye personeli, hasar gören yapılarda güvenliği sağlamak ve yangın tehlikesi bulunan alanlarda önlem almak amacıyla sahada aktif rol alacak. Ekipler, ilk tespitlerin ardından kurtarma ve teknik destek süreçlerine dahil olacak, ayrıca bölgeye ulaşan diğer illerden gelen ekiplerle koordineli çalışarak en hızlı müdahaleyi gerçekleştirecek.







