Bartın'da deprem şehitleri için lokma hayrı yapıldı

ÇEVRE Yayınlanma : 06 Şubat 2026 20:32 Düzenleme : 06 Şubat 2026 20:32
Bartın'da deprem şehitleri için lokma hayrı yapıldı
Bartın'da Türk Kızılayı, 6 Şubat depreminin üçüncü yıl dönümünde bin adet lokma dağıtarak hayatını kaybedenleri andı ve toplumsal dayanışma mesajı verdi.

Bartın'da Türk Kızılayı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği depremin üçüncü yıl dönümünde anma etkinliği düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'nda 400, Şadırvan Camisi'nde cuma namazı çıkışında 600 olmak üzere toplam bin adet lokma vatandaşlara dağıtıldı.

KIZILAY'DAN ANLAMLI ANMA

Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını ifade etti. Yalçın, "Bartın'dan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerin yaralarını sarmak için inşallah milletçe ve ülkece el ele vereceğiz" dedi.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA MESAJI

Etkinlik, depremin yarattığı acıyı hatırlatırken toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı. Yalçın, "Rabbim bir daha böyle bir afet yaşatmasın" diyerek duaların afetzedeler ve tüm millet için olduğunu belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.