Bartın’da yaz mevsimi öncesinde orman yangınlarına karşı yoğun tedbirler alınıyor. İl genelinde 25 köy muhtarı ve orman köylüsüne, geçen yıl önemi anlaşılan traktör arkasına bağlanan su tankeri dağıtıldı.

YANGIN SÖNDÜRME TANKERLERİ DAĞITILDI
Bartın Akçamesçit orman deposunda, Orman Genel Müdürlüğü ve Bartın İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 25 adet yangın söndürme tankerleri, köy muhtarlarına ve orman köylüsüne dağıtıldı. Araç teslimi ve sertifika dağıtım törenine Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ve diğer yetkililer katıldı.

ORMAN YANGINLARI TEHDİDİ
Bölge Müdürü Hasan Keskin, orman yangınlarının, ağaçların yanı sıra toprağı, suyu ve havayı tehdit ettiğini vurgulayarak, “Bu mücadele sadece orman teşkilatının değil, 85 milyonun ortak mücadelesidir” dedi. Yangınla mücadelede vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirten Keskin, anız yakmama ve ormanlık alanlarda ateş yakmama çağrısında bulundu.

SU TANKERLERİYLE İLK MÜDAHALE
Dağıtılan tankerlerle kent genelindeki su tankeri sayısının 56’ya çıktığını belirten Keskin, bu tankerlerin orman köylerinde çıkabilecek yangınlara karşı ilk müdahaleyi sağlamak için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da, yangına erken müdahalenin önemine dikkat çekerek, muhtarların bu süreçteki rolünün büyük olduğunu söyledi. Ayrıca, devletin yangınlara karşı alınan tedbirleri artırmaya devam ettiğini dile getirdi.







