Sarayönü Nüfus Müdürü Osman Başaran, İçişleri Bakanlığı’nın eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süresini 31 Ekim 2025’e kadar uzatma kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Başaran, bu kararın özellikle son gün yaşanan yoğunluğun önüne geçilmesi adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Başaran, vatandaşların ellerinde yaklaşık 3 ay gibi yeterli bir zaman olduğuna dikkat çekerek, “Bazı vatandaşlarımız sürenin uzun olduğunu düşünerek işlemlerini erteleyebiliyor. Ancak bu, ilerleyen dönemlerde tekrar yoğunluğa ve aksamalara yol açabilir. Bu yüzden kimse işlemini son güne bırakmamalı” dedi.
Sürücü belgelerini yenileme işlemlerinin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasının hem vatandaşların işlerini kolaylaştıracağını hem de sistem üzerindeki yoğunluğu azaltacağını ifade eden Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yoğunluğun yaşandığı günlerde görüyoruz ki, sistemlerin çökmesi veya yavaşlaması kaçınılmaz oluyor. Bu da vatandaşların mağduriyet yaşamasına sebep oluyor. Bu nedenle erken davranmak her açıdan faydalı.” İfadelerini kullandı
Sarayönü’nde hâlâ yaklaşık 560 vatandaşın ehliyet yenileme işlemini tamamlamadığını belirten Başaran, “Bu kadar vatandaşın işlem yapması gereken süreyi son haftalara bırakması, tekrar yoğunluğa neden olur. Mağduriyet yaşamamak için herkesin işlemlerini ertelemeden tamamlaması gerekiyor” uyarısında bulundu.







