Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Argıncık Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayseri’nin geleceğini şekillendirecek Argıncık Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında kapsamlı bilgiler verdi.

KENTSAL DÖNÜŞÜM PROJESİ
Kentsel dönüşümün yalnızca Argıncık’ı değil, çevre mahalleleri de kapsayacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle birlikte Argıncık’ın yıllardır süregelen imar ve yapılaşma sorunlarının kökten çözüleceğini ve yepyeni bir mahalle hâline geleceğini söyledi. Argıncık Mahallesi’nin tarihi ve yapısal özelliklerine değinen Başkan Çolakbayrakdar, "Argıncık Mahallesi, kendi özelinde özel bir mahalle, özel bir bölge" diyerek bölgenin önemine vurgu yaptı.

630 BİN METREKARELİK ALAN DÖNÜŞÜME GİRECEK
Başkan Çolakbayrakdar, Argıncık’ta 630 bin metrekarelik büyük bir alanın kentsel dönüşüm kapsamına alındığını ve bu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla resmen ilan edildiğini açıkladı. Dönüşüm sürecinin hızla ilerlemesi için vatandaşların desteğinin önemine dikkat çeken Başkan, "Argıncık artık tolerans hakkını kullandı. Kırk yıl bekledi, artık dört gün bile beklemeye tahammülü yok" dedi.

ŞEFFAF VE HIZLI İLERLEME
Başkan Çolakbayrakdar, dönüşüm sürecinin temelinin vatandaşların rızasının oluşturduğunu belirterek, Argıncık’a Kentsel Dönüşüm Ofisi açacaklarını müjdeledi. Bu ofiste görevli arkadaşlarının sürecin nasıl işleyeceği hakkında bilgilendirmeler yapacağını ifade etti. Başkan, bu dönüşümün sadece Argıncık ile sınırlı kalmayacağını, çevredeki mahalleleri de kapsayacağını belirtti.







