Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Darende ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Muhtarlar ve esnafla yapılan görüşmelerin yanı sıra, Başkan Er, geleneksel aşure etkinliğine de katılarak vatandaşlarla kaynaştı.

DARENDE'DE YATIRIMLAR VE TALEPLER MASADA
Başkan Er, Darende ziyaretinde hem mevcut hem de planlanan yatırımlar hakkında bilgi verirken, muhtarlardan gelen talep ve önerileri de titizlikle dinledi. Kendisine iletilen konuları ilgili birimlere aktararak çözüm noktasında talimatlar verdi. Depremler sonrası Malatya'nın yeniden ayağa kalktığını vurgulayan Başkan Er, 124 bin bağımsız bölümün inşa edildiğini ve devletin güçlü liderliği sayesinde geleceğin Malatya'sının inşa edildiğini belirtti. Hafif raylı sistem onayı, alternatif su çalışmaları, ikinci viyadük ve yeni yeşil alanlar gibi projelerin yanı sıra, ilçelerdeki grup yollarının iyileştirilmesi ve içme suyu eksiklerinin giderilmesi konularına da öncelik verildiğini ifade etti.

ESNAFLA SAMİMİ BULUŞMA VE AŞURE GELENEĞİ
Başkan Er, Esenbey Mahallesi'ndeki esnaflarla da bir araya gelerek sohbet etti, hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi. Esnaf, gösterilen ilgi ve taleplerine verilen önemden duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Er'e teşekkür etti. Ziyaretin ardından Ağılbaşı Mahallesi'nde düzenlenen aşure lokması etkinliğine katılan Başkan Er, burada yaptığı konuşmada farklılıkların bir zenginlik olduğunu ve kardeşliğin pekişmesi için bu çeşitliliğin önemini vurguladı. Türkiye'de ayrıştırmaya yönelik girişimlere karşı birlik ve beraberliğin altını çizen Başkan Er, Muharrem Ayı'nda yapılan yardımlara da değindi.







