Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cedidiye Kent Meydanı Projesi'ne yönelik eleştirilere yanıt verdi. Özlü, projenin kamu zararı değil kamu yararı oluşturacağını belirterek, 'Bu proje kendi kendisini finanse eden bir proje' dedi.

PROJE İKİ ETAPLI İLERLİYOR
Başkan Özlü, projenin seçim öncesinde 'Düzce İçin 100 Proje' kitabında yer aldığını ve halkın onayını aldığını vurguladı. İlk etabın geçtiğimiz dönemde tamamlandığını, ikinci etabın ise bu dönemde hayata geçirileceğini açıkladı. Özlü, 'Düzce; cami-meydan-çarşı konseptinde güzel ve kalıcı bir eser kazanacak' ifadelerini kullandı.

YIKIM SÜRECİ YASAL ÇERÇEVEDE
Belediye binasının yıkım sürecinin tamamen yasal çerçevede yürütüldüğünü belirten Özlü, Düzce Beltaş firmasının yıkım işini üstlendiğini açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alındığını vurgulayan Başkan, 'Hukuki yönden bütün süreçleri tamamlanmış olan bir projedir' dedi.

DÜKKAN SATIŞI YAPILMADI
Projeyle ilgili iddialara da yanıt veren Özlü, bugüne kadar hiçbir dükkan satılmadığını ve kimseye dükkan sözü verilmediğini açıkladı. Projenin 10 ayda tamamlanmasının planlandığını belirten Başkan, dükkan bedellerinin henüz belirlenmediğini ifade etti. Özlü, meydanın 50-60 metre ötesinde katlı otopark yapılacağını da duyurdu.








