Düzce Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kentin geleceğini şekillendirecek projelere kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Özlü, 'Düzce’nin geleceği için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Kendimizi asla klasik belediyecilik işleriyle sınırlandırmadan, vizyon projelerle yolumuza devam edeceğiz' ifadelerinde bulundu.

DEPREME DAYANIKLI YAPILAR İNŞA EDİYORUZ
Başkan Özlü, kasım ayı belediye meclisi toplantısında şehirde yürütülen projeleri değerlendirerek, Düzce’nin yapı stokunun yüzde 80 oranında yenilendiğini açıkladı. 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 26. yıldönümüne dikkat çeken Özlü, 'Tüm imar uygulamalarında önceliğimiz depreme dayanıklı binalar inşa etmek oldu' dedi. Ayrıca, 'Güvenli yapıların inşasını sağlayarak vatandaşımızın güvenini kazandık' diye ekledi.

GELENEKSEL TOHUMLARI KORUYORUZ
Düzce Belediyesi Tarım Akademisi'nin Türkiye için örnek bir proje haline geldiğini belirten Özlü, 200 dönümlük arazide yürütülen çalışmalara da değindi. 'Burada ata tohumu yetiştiriciliği projemizi başarıyla uyguluyoruz. Düzce’nin geleneksel, hormonsuz tohumlarını korumayı bir vatan borcu olarak görüyoruz' diyerek çiftçilere sertifikalı eğitimler verildiğini ve üretilen tohumların dağıtıldığını belirtti.







