Başkent EDAŞ Spor Kulübü'nde tarihi an: Ebru Taşcıoğlu başkan oldu

SPOR Yayınlanma : 26 Haziran 2026 10:32 Düzenleme : 26 Haziran 2026 10:32
Başkent EDAŞ Spor Kulübü'nde tarihi an: Ebru Taşcıoğlu başkan oldu
Başkent EDAŞ Spor Kulübü, 2026 yılı genel kurulu ile Ebru Taşcıoğlu'nu başkan seçti. Taşcıoğlu, kulüp tarihinin ilk kadın başkanı olarak görevine başladı.

Başkent EDAŞ Spor Kulübü, 2026 yılı olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. Bu toplantıda Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu, kulüp tarihinin ilk kadın başkanı olarak göreve başladı. Taşcıoğlu, görevi SabancıDx CEO'su Mehmet Fırat'tan devraldı.

Amatör futbola destek

Başkent EDAŞ Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Kulüp bünyesinde 140'a yakın sporcu, U-11'den U-18'e kadar olan yaş kategorilerinde mücadele ediyor. 2025 yılında U-13, U-15, U-16 ve U-18 yaş gruplarında kazandığı şampiyonluklarla dikkat çeken kulüp, Türkiye Şampiyonası'na katılarak önemli başarılar elde etti. 87 maça çıkarak, 78 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak sezonu tamamladı.

Geleceğe yönelik hedefler

Ebru Taşcıoğlu, kulüp yönetimindeki hedeflerinin yalnızca sportif başarı değil, aynı zamanda gençlerin eğitimine de katkı sağlamak olduğunu belirtti. Taşcıoğlu,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.