Bayburt'ta diyabet okulu eğitimleri başarıyla tamamlandı

SAĞLIK Yayınlanma : 15 Temmuz 2026 21:38 Düzenleme : 15 Temmuz 2026 21:38
Bayburt'ta diyabet okulu eğitimleri başarıyla tamamlandı
Bayburt Devlet Hastanesi'nde düzenlenen diyabet okulu eğitimleri, hastaların yoğun katılımıyla başarıyla tamamlandı ve katılımcılara diplomaları verildi.

Bayburt Devlet Hastanesi'nde her ay düzenlenen diyabet okulu, Temmuz ayı eğitimleri ile hastaların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Bayburt\

DİYABET HASTALARINA KAPSAMLI EĞİTİM

Temmuz ayı eğitimlerinin ardından katılımcılara diplomaları verildi. Diyabet okulunda, diyabet hastalarına ve yakınlarına hastalığın etkin yönetimi konusunda kapsamlı bilgiler sunuldu. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Efe Kaan Ülkeer, Diyabet Eğitim Hemşiresi Zübeyda Kahveci ve Diyetisyen Fatma Turgut'un verdiği eğitimlerde; sağlıklı beslenme, kan şekeri takibi, ilaç tedavisine uyum, fiziksel aktivitenin önemi ve diyabete bağlı olası komplikasyonlardan korunma yöntemleri ele alındı.

GÜNLÜK YAŞAMDA DİYABETLE YAŞAM

Ayrıca katılımcılara günlük yaşamda diyabetle yaşamı kolaylaştıracak uygulamalar hakkında bilgiler verildi. Eğitim sonunda, eğitimi başarıyla tamamlayan hastalara diplomaları takdim edilerek, katılımcıların motivasyonu artırıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.