Gaziantep'in LGS birincilerine Bosna Hersek'te unutulmaz ödül

YAŞAM Yayınlanma : 12 Temmuz 2026 00:38 Düzenleme : 12 Temmuz 2026 00:38
Gaziantep'in LGS birincilerine Bosna Hersek'te unutulmaz ödül
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, LGS'de 500 tam puan alarak birinci olan öğrencileri Bosna Hersek gezisi ile ödüllendiriyor. Bu uygulama eğitimdeki başarıyı taçlandırıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Gaziantepli öğrencileri, bu yıl Bosna Hersek gezisiyle ödüllendiriyor.

Gaziantep\

Eğitim dostu Gaziantep anlayışı

Geçen yıl başlatılan bu uygulama, başarılı öğrenciler için devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, "Eğitim Dostu Gaziantep" anlayışıyla eğitim yatırımlarını sürdürerek akademik başarıyı ödüllendiren örnek bir uygulama gerçekleştirmekte. Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren öğrenciler, bu ödül sayesinde Bosna Hersek gezisine katılacaklar.

Aliya İzzetbegoviç’in izinde kültürel keşif

Öğrenciler, program kapsamında "Bilge Kral" Aliya İzzetbegoviç’in ülkesi Bosna Hersek’te Saraybosna, Mostar ve Blagaj’ı ziyaret edecekler. Profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek gezide, Mostar Köprüsü gibi tarihi ve kültürel mirasları yerinde görme fırsatı bulacak olan öğrenciler, bu deneyimle ortak tarih ve medeniyet bağlarını yakından tanıyacak. Bu uygulama, sadece sınav başarısını ödüllendirmekle kalmayıp, gençlerin vizyonlarını geliştirmeyi ve tarih bilincini güçlendirmeyi hedefliyor. Gaziantep’in eğitimde elde ettiği başarı, bu gezilerle taçlanarak uluslararası bir kültürel temsil ile pekiştiriliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.