Baykal Gölü'nde buz kırıldı: 8 turist boğularak can verdi

DÜNYA Yayınlanma : 21 Şubat 2026 14:31 Düzenleme : 21 Şubat 2026 14:33
Baykal Gölü'nde buz kırıldı: 8 turist boğularak can verdi
Rusya'nın Baykal Gölü'nde donmuş yüzeyde ilerleyen araç buzun kırılmasıyla suya gömüldü. Kazada 8'i Çinli turist olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Buz Kırıldı, Araç Göle Düştü

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yer alan ve dünyanın en derin gölü olarak bilinen Baykal Gölü'nde yürek burkan bir kaza meydana geldi. Donmuş göl yüzeyinden ilerleyen bir araç, henüz belirlenemeyen bir nedenle buzun kırılması sonucu sulara gömüldü. Kazada araçta bulunan 8'i Çinli turist olmak üzere toplam 9 kişi hayatını kaybetti.

Kurtarma Ekipleri Harekete Geçti

Olayın bildirilmesinin ardından Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Baykal Arama Kurtarma ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yapılan çalışmalarda bir kişinin kurtarıldığı öğrenildi. Ancak ne yazık ki diğer 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Vali Igor Kobzev, kayıp olanların hayatını kaybettiğinin varsayıldığını ve durumun İrkutsk'taki Çin Konsolosluğu'na bildirildiğini aktardı.

Kaza Nedenleri Araştırılıyor

Kazanın meydana geldiği Olkhon adasına giden buz geçidinin erişime kapalı olduğu belirtildi. Vali Kobzev, aracın buzun kırılması sonucu suya düştüğünü doğrularken, kazanın kesin nedenlerinin araştırıldığını ifade etti. Bu trajik olay, soğuk iklimlerde seyahat ederken alınması gereken güvenlik önlemlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.