Konya'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, temel gıda ve ihtiyaç maddelerindeki olası fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla marketler ve gıda işletmeleri denetim altına alındı.

DENETİMLER YOĞUNLAŞTI
Konya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine odaklanarak denetimlerini sürdürüyor. Bu denetimlerde ürünlerin hem etiket fiyatları hem de kasa fiyatları karşılaştırılıyor, etiketlerin eksiksiz olup olmadığı ve fahiş fiyat uygulamalarına rastlanıp rastlanmadığı titizlikle inceleniyor.
Konya Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, Ramazan Bayramı öncesinde denetimlerin artırıldığını belirterek, "Tüketicilerimizin hak ve menfaatlerini korumak için sürekli sahadayız. Ramazan öncesinde de denetimlerimiz devam ediyordu, şimdi bayram öncesi yoğunlaştırdık. Marketler, restoranlar, pastaneler, konfeksiyon mağazaları ve etiket bulundurması gereken tüm firmalarda denetimlerimiz hız kesmeden sürüyor" dedi.
Çağlayan, yılbaşından bu yana 600'den fazla firmaya denetim uygulandığını ve yaklaşık 1 milyon 250 bin lira civarında cezai işlem yapıldığını, bir etiket cezası tutarının ise 3 bin 973 liraya ulaştığını aktardı.
Tüketicileri de denetimlere katkı sağlamaları yönünde teşvik eden Çağlayan, karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 175, HFA sistemi, CİMER veya doğrudan müdürlüğe bildirmeleri çağrısında bulundu.
BAYRAMA ÖZEL ÜRÜNLER DE RADARDA
İl Müdürü Çağlayan, Ramazan Bayramı'nda yoğun olarak tüketilen şeker, lokum, kahve ve kolonya gibi ürünlere yönelik denetimlerin ağırlık kazanacağını vurguladı.
Gıdanın yanı sıra bayramda sıkça tercih edilen giyim ürünlerinin de denetimler kapsamında olacağını belirten Çağlayan, gelen şikayetler doğrultusunda da gerekli denetimlerin yapılacağını sözlerine ekledi.







