Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, olası trafik kazalarını önlemek ve vatandaşların güvenli yolculuk yapmalarını sağlamak amacıyla otobüs terminallerinde yoğun denetimler gerçekleştirdi.

Yolculara Güvenli Sürüş Bilgilendirmesi
Antakya ilçe merkezindeki otobüs terminalinde yapılan denetimlerde, yola çıkmaya hazırlanan yolculara ve terminalde bulunanlara trafik kuralları ile özellikle emniyet kemerinin hayati önemi hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Trafik ekipleri, hem yazılı hem de sözlü olarak yolcuları uyararak bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verdi. Bu denetimler kapsamında otobüs şoförlerine yönelik alkol kontrolleri de yapıldı.

Vatandaşlardan Memnuniyet ve Öneriler
Gerçekleştirilen denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getiren yolcular, bu tür çalışmaların vatandaşların can güvenliğinin ne kadar önemsendiğini gösterdiğini belirttiler. Yolculardan Selda Yurtsever, "Bu denetimleri faydalı buluyorum. İlk defa trafik ekipleri tarafından yapılan broşürler aldık ve çok faydalı bulduk. Bu denetimlerle vatandaşların hayatlarını önemsediğini gösterir. Yolcuların sürekli bilgilendirmesi gerekiyor" dedi. Muhlis Akdüz ise, "Trafik ekiplerinin yaptığı denetimi çok yerinde buluyorum. İnsanların can güvenliği için yolculuklarda emniyet kemerini takmaları gerekiyor. Ben de otobüsle Adana’ya gidiyorum ve emniyet kemerimi takacağım" ifadelerini kullandı. Mevlüde Leven de broşürlerde emniyet kemerinin öneminin vurgulandığını belirterek, "Bu denetimlerin olması gerekiyor. Ülkemizde çok trafik kazası oluyor ve ölümle sonuçlanıyor. Emniyet kemeri de bizim can güvenliğimizi sağlıyor" şeklinde konuştu.







