Kurban Bayramı'nın ilk gününde, milyonlarca vatandaşın yollara dökülmesi beklenen TEM Otoyolu'nun Düzce geçişi, beklentilerin aksine oldukça sakin bir tablo çizdi. Tatilcilerin büyük bir kısmının hafta sonu itibarıyla memleketlerine veya tatil beldelerine ulaşmış olması, otoyolun hem İstanbul hem de Ankara yönünde adeta bomboş kalmasına neden oldu. Bu durum, bayram yolculuğuna yeni başlayanlar için adeta bir sürpriz oldu.

BEKLENEN YOĞUNLUK YAŞANMADI
Son günlerde zaman zaman gözlemlenen dönemsel araç artışları ve akıcı bir trafik yoğunluğu yaşansa da, bayramın ilk gününde ulaşımda herhangi bir aksama veya uzun araç kuyrukları oluşmadı. Bu sakinlik, sürücülere rahat ve stressiz bir yolculuk deneyimi sunarken, trafik ekipleri ise bu boşluğa aldanarak hız sınırlarının aşılmaması ve trafik kurallarına uyulması konusunda dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunuyor.

DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU UYARISI
Yetkililer, mevcut sakinliğin geçici olduğunu vurgulayarak, tatilcilerin dönüş yolculuğuna başlayacağı önümüzdeki günlerde otoyoldaki trafik yoğunluğunun yeniden artabileceği konusunda sürücüleri bilgilendirdi. Bayram tatilinin kalan günlerinde yola çıkacakların bu durumu göz önünde bulundurması tavsiye ediliyor.










