Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin darbedilip ardından av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın ardından firar eden 3 şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından başarılı bir operasyonla yakalandı.

OLAYIN DETAYLARI VE SORUŞTURMA SÜRECİ
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Beyşehir'e bağlı Adaköy Mahallesi'nde yaşanan trajik olayda, Necati Sandal isimli şahıs, av tüfeğinden çıkan saçmalarla sırtından vurularak ağır yaralanmıştı.
Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sandal, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Yeniden Refah Partisi Huğlu Mahallesi Başkanı olduğu öğrenilen Necati Sandal'ın cenazesi, memleketi Huğlu Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Olayın hemen ardından kaçan 3 şüpheli, JASAT'ın titiz çalışması sonucunda gözaltına alındı ve haklarındaki işlemler başlatıldı.
ADLİ SÜREÇ VE TUTUKLAMALAR
Öte yandan, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kapsamlı soruşturma çerçevesinde daha önce gözaltına alınan 7 şüpheli de sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yoğun güvenlik önlemleri altında Beyşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden 5'i, savcılık sorgularının ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.
Bu şüphelilerden A.U., A.U., B.Ö. ve F.N. tutuklanırken, bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen diğer 2 şüpheli ise savcılık sorguları sonucunda serbest bırakıldı.
Yakalanan firari 3 şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ederken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.









