Beyşehir Gölü'nde avcılık faaliyetleri denetim altında

GÜNDEM Yayınlanma : 28 Şubat 2026 23:20 Düzenleme : 28 Şubat 2026 23:20
Beyşehir Gölü'nde avcılık faaliyetleri denetim altında
Beyşehir Gölü'nde avcılık faaliyetleri denetim altına alındı. Ekipler, balıkçı tekneleri ve tesislerde kapsamlı kontroller gerçekleştirdi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde serbest dönem avcılık faaliyetleri kapsamlı bir denetim sürecine tabi tutuldu.

DENETİMLER BAŞLADI

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir Gölü kıyısındaki işletme ve teknelerde detaylı kontroller gerçekleştirdi. İlçe Müdürü Hüseyin Özver ve su ürünleri kontrol ekiplerinin de katıldığı denetimlerde, balık işleme tesisleri, balıkçı tekneleri, balık alım kantarları ve perakende satış noktaları mercek altına alındı.

BELGE VE RUHAT KONTROLLERİ YAPILDI

Balıkçı teknelerinde ruhsat ve belge kontrolleri gerçekleştirilirken, kullanılan ağların göz açıklıkları da incelendi. Avlanan balıkların yasal boy sınırlarına uygun olup olmadığı ölçümlendi. İşleme tesisleri ile satış noktalarında balık boyları ve menşe belgeleri kontrol edilerek kayıt dışı ve kurallara aykırı satışların önüne geçilmesi hedeflendi. Yapılan açıklamada, sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin ancak kurallara uyulmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.