Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde hububat hasadı sırasında biçerdöverden sıçrayan bir kıvılcım, ne yazık ki geniş bir tarım arazisinde yangına neden oldu. İtfaiye ekiplerinin zamanında ve etkili müdahalesiyle alevler kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.
KÖMÜRE DÖNEN ARAZİLER
Olay, Sivrihisar ilçesi ile Konya'nın Çeltik ilçesi arasındaki karayolu kenarında bulunan bir tarlada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hububat hasadı yapan biçerdöverden çıkan kıvılcımlar, kuru ekinleri tutuşturdu. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler, kısa sürede geniş bir alanı etkisi altına aldı.
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Yangını fark eden çevre sakinlerinin acil ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Ekiplerin titiz ve hızlı çalışması sayesinde alevler kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması teselli olurken, maalesef tarım arazileri ciddi zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları tamamlanmış olup, olayla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığı bildirildi.









