Bir bardak su kavgası ölümle bitti: Sanığa 18 yıl!

ASAYİŞ Yayınlanma : 06 Mart 2026 07:18 Düzenleme : 06 Mart 2026 07:18
Bir bardak su kavgası ölümle bitti: Sanığa 18 yıl!
Kahramanmaraş'ta su istediği iş yerinde çıkan tartışmada sopayla öldürülen Mesut Kazancı davasında karar çıktı. Mahkeme, bir sanığa 18 yıl, 4 sanığa ise 4'er ay hapis cezası verdi.
Bir bardak su kavgası ölümle bitti: Sanığa 18 yıl!

Kahramanmaraş'ta, bir bardak su istediği iş yerinde çıkan tartışmada çıkan sopalı saldırı sonucu hayatını kaybeden 1 çocuk babası Mesut Kazancı cinayeti davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu yargılanan bir sanığa 18 yıl hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan 4 sanığa ise 4'er ay hapis cezası verdi.

Olay Nasıl Başladı?

Olay, 6 Eylül 2024 tarihinde Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi'nde bir fabrikanın önünde meydana geldi. İddialara göre, çalışanlardan su isteyen 30 yaşındaki Mesut Kazancı, işçilerin hortumu göstermesi üzerine 'Bardağınız yok mu?' diye sordu. Bu basit soru, kısa sürede kavgaya dönüştü. İş yeri çalışanlarından Ahmet I. ve Erman N., Kazancı'ya sopalarla saldırdı. Ağır yaralanan Kazancı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Müebbet Talebi ve Son Karar

Olayın ardından Ahmet Irmalı, Erman N., Abdullah H., Veysel D. ve Yusuf Ü. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayın görüntülerini sildiği iddia edilen Hacer D. hakkında ise 'suç delillerini yok etme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Kahramanmaraş 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Irmalı, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemede konuşan maktul Mesut Kazancı'nın ailesi, adaletin yerini bulmasını ve suçluların en ağır cezayı almasını talep etti. Tutuklu sanık Ahmet Irmalı ise olayın içine istemeden sürüklendiğini belirtti. Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Irmalı'yı 18 yıl hapis cezasına çarptırırken, diğer 4 sanığa ise 4'er ay hapis cezası verdi. Duruşma sonrası Kazancı ailesi, adaletin sağlanmış olmasından dolayı bir nebze de olsa teselli buldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.