AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Birinci Türkoloji Kongresi'nin 100. yıl dönümünün Bakü'de kutlanması yönündeki kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Bu adımın, "Dilde, Fikirde, İşte Birlik" hedefine önemli bir katkı sağlayacağına inanılıyor.
TÜRK DÜNYASINDA ORTAK DİL VE İLETİŞİM
Zorlu, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 12. Zirvesi Bildirgesi'nde yer alan bu kararın, Türk dünyasında ortak dil ve iletişim temellerinin önemini vurguladığını belirtti. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gebele Zirvesi'nde Türk devlet başkanlarına ilk kez 34 harfli ortak alfabe ile çevrilmiş eserler sunmasının, Türkiye'nin bu sürece olan bağlılığının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.
ORTAK ALFABE VE KARDEŞLİK VURGUSU
Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Aralık'ın "Ortak Türk Dili Günü" ilan edilmesi çağrısının da zirve kayıtlarına geçtiğini hatırlattı. Bu vesileyle, kardeşliğin ortak iletişim ve ortak alfabe ile güçlendirilmesi iradesinin bir kez daha altının çizildiğini vurgulayan Zorlu, "Çünkü biz 8 devlet, tek millet, tek yüreğiz." diyerek birlik mesajı verdi.









