Bitlis’te nisan sürprizi: 82 köy yolu kar altında kaldı

ÇEVRE Yayınlanma : 13 Nisan 2026 07:07 Düzenleme : 13 Nisan 2026 07:07
Bitlis’te nisan sürprizi: 82 köy yolu kar altında kaldı
Bitlis'te nisan ayında etkili olan kar yağışı nedeniyle 82 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, sürücüler buzlanma ve tipi riskine karşı uyarıldı.
Bitlis’te nisan sürprizi: 82 köy yolu kar altında kaldı

Nisan ayının ortasında beklenmedik bir şekilde bastıran kar yağışı, Bitlis'te yaşamı olumsuz etkiledi. İl genelinde toplam 82 köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Yüksek rakımlı bölgelerde ise kar örtüsünün yer yer 30 santimetreye kadar çıktığı belirtildi.

Bitlis’te nisan sürprizi: 82 köy yolu kar altında kaldı 1

KARLA MÜCADELE ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Yoğun kar yağışının ardından, kırsal bölgelerde Bitlis İl Özel İdaresi ekipleri, şehir merkezinde ise Karayolları ve belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler, kapanan yolların en kısa sürede yeniden ulaşıma açılması için yoğun çaba gösteriyor.

Bitlis’te nisan sürprizi: 82 köy yolu kar altında kaldı 2

SÜRÜCÜLER UYARILDI

Yetkililer, sürücüleri buzlanma ve tipi riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiği ve en kısa sürede sorunun çözüleceği ifade edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.