Bodrum açıklarında 43 düzensiz göçmen ve bir kaçakçı yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 15 Ekim 2025 07:27 Düzenleme : 15 Ekim 2025 09:37
Bodrum açıklarında 43 düzensiz göçmen ve bir kaçakçı yakalandı
Bodrum'da gerçekleştirilen operasyonda, 43 düzensiz göçmen ve bir göçmen kaçakçısı yakalandı. Göçmenler, işlemler için ilgili birimlere gönderildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, deniz devriyesi sırasında 43 düzensiz göçmen yakalandı. Aralarında 9 çocuğun da bulunduğu bu grup, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından lastik botla tespit edildi.

KAÇAKÇILIK OPERASYONU BAŞLATILDI

Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-16), bölgedeki hareketlilik üzerine derhal harekete geçti. TCSG-11 ve KB-71 botları, söz konusu lastik botu durdurarak içerisindeki 34 yetişkin ve 9 çocukla birlikte göçmenleri kurtardı. Ekipler, botta bulunan bir kişiyi de göçmen kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına aldı.

GÖÇMENLER İŞLEMLER İÇİN GÖNDERİLDİ

Yakalanan düzensiz göçmenler, Bodrum Limanı'na getirildi. Burada yapılan işlemlerin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi. Gözaltına alınan şüpheli hakkında ise adli süreç başlatıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.